Acı
yemek konusunda tam bir Adanalıyım. Çok seviyorum yemeğin yanında acı süs
biberi yemeyi.
Şimdi
tüm pazarlarda salçalık, turşuluk kırmızı biberler bolca yer
almaktayken özellikle acı sevenlerin bu reçeteyi kesinlikle denemesini
öneriyorum. Knorr markasının meşhur Acısso'su tadını kesinlikle
yakalayabiliyorsunuz.
Malzemeler :
*6
adet iri kırmızı biber,
*1/2
kg uzun kırmızı acı biber ya da kırmızıya dönen süs biberi,
*2
tatlı kaşığı toz şeker,
*4-5
yemek kaşığı elma sirkesi,
*1
su bardağı su,
*1/2
çay kaşığı tuz
Yapılışı :
*
Biberleri yıkadıktan sonra tohumlarını çıkararak iri parçalar halinde
doğrayalım.
*
1 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar çelik bir tencerede pişirelim.
*
Biberler hafif yumuşadıktan sonra cam bir kaba alıp, blendırdan geçirelim.
*
İyice ezilen biberleri daha sonra da tel süzgeçten de geçirelim.
*
Püre haline gelen biberlerin içine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyelim.
Acıssoyu
küçük sosluk kavanozlarında ya da minik sos şişelerinde buzdolabında 8-9 ay
muhafaza edebilir; tavuk, et yemekleri, patates kızartmasının yanında
servis yapabilirsiniz.
Afiyet
olsun...