Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Çin Tavuğu


Çok pratik bir tarif ile karşınızdayım yine.

Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan bal, susam ve soya sosu ile yapılmış çok pratik bir tarif.   

Malzemeler
  • 300 gr tavuk kalça şiş,
  • 1 yumurta beyazı,
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 3 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 yemek kaşığı bal,
  • 3 yemek kaşığı susam yağı*,
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 dal taze soğan
*susam yağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Öncelikle tavuklarımızı iki parmak kalınlığında doğrayalım. Yıkayıp, iyice kurutalım.
Yumurta beyazı ve mısır nişastasını geniş bir kapta çırpalım. Krema kıvamına geldiğinde içerisine tavukları, tuz ve karabiberi ekleyelim ve 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. 

Ayrı bir kapta soya sosu, bal, susam, ezilmiş sarımsağı malzemeler iyice birleşene kadar karıştıralım.

Düz bir tavaya susam yağını dökelim, yağ ısınınca içerisine tavukları ekleyelim. Tavuklar sosun da etkisi ile çıtır çıtır olacaklar. Karıştırarak tavukların her tarafını pişirelim. Tavukların içerisindeki suyun kaçıp, sertleşmemesi için de o kıvamı iyi ayarlamak gerekiyor. Çatal ile bölmeye çalıştığınızda rahat bölünüyorsa pişmiş demektir. Aksi halde tavuklar kuruyacak ve hiç tadı kalmayacaktır. Soya soslu karışımı pişen tavukların üzerine döküp, tavanın üzerini kapatalım ve kısık ateşte bir kaç dakika da sos ile beraber pişirelim.

Servis tabağına aldıktan sonra ince doğranmış taze soğan ile servis yapalım.

Uzakdoğu restaurantlarında bu yemek yanında haşlanmış pirinç ile servis ediliyor.  Biz bence pilav ile servis edelim :)

Afiyet olsun ..   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder