Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Kabaklı Börek





Börek mi, mücver mi belli değil. Hazırlaması çok kolay. Tadı çok hafif. Sarımsaklı yoğurt, beyaz peynir ile gerek çay gerekse yemeklerinizin eşlikçisi olabilecek kadar lezzetli bir tarif.

Malzemeler

4 adet hazır yufka*,
4 adet kabak,
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
3 adet yumurta,
1,5 çay bardağı zeytinyağ,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
Tuz,
Karabiber

*Yufkanız pazarlarda satılan minik yufkalardan ise 5 tane kullanmanız gerekecektir. 

Yapılışı

Yufkaları parmak kalındığında ince şeritler halinde doğrayalım. Kabakları ve kaşar peynirini rendeleyelim. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım.

Yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi mikser ile çırpalım. Kaşar peyniri dışındaki tüm malzemeleri sıvı karışıma ekleyelim. (Kabakların suyunu sıkalım) İyice karıştıralım. Karışımı yaklaşık yarım saat yufkalar tüm sıvı malzemeyi çekene kadar buzdolabında bekletelim.

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı dökelim ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Pişmeye yakın kaşar peyniri serpelim.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder