Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Zerdeçallı Somon Balığı

 



Biliyorum fotograf çok iç açıcı olmadı. Fotoğraf makinemin pili bitmek üzereydi, ışığını da ayarlayamadım. Fakat bu tarifi sürekli yapacağım göz önünde bulundurulursa en kısa zamanda söz veriyorum çok daha iç açıcı bir resim çekeceğim ve paylaşacağım.
 
Ansızın gelecek misafir için hem hazırlaması çok kolay hem de çok lezzetli bir tarif. Somon balığına çok fazla düşgünlüğüm olmadığını daha önce Portalallı Somon Balığı tarifimi verirken belirtmiştim. Ama gerek hazırlaması, gerek sunum kolaylığı ve en önemlisi sağlık açısından faydası bir arada düşünüldüğünde o kadar keyifli ki somonlu tarifleri hazırlamak. Hazır balık mevsimi gelmiş geçiyorken leziz bir tarif gelsin diyorum!!!

Malzemeler

4 parça somon balığı,
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal,
1 yemek kaşığı bal,
1 yemek kaşığı ballı hardal,
1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı,
4 diş sarımsak,
4 adet arpacık soğan,
Tuz,
Karabiber,
2 adet elma dilimli patates

Hazırlanışı

Cam ve geniş bir kasede zerdeçal, hardal, zeytinyağ, bal, tuz ve karabiberi krema kıvamına gelecek  şekilde karıştırıyoruz.
Balıkları yıkayıp, kağıt peçete ile kuruluyoruz. Islak kaldığında sos yeterince balığa yapışmayacaktır. Balıkların her tarafını sosa buluyoruz. Minumum yarım saat sos içerisinde beklerse çok daha iyi sonuç alınıyor.
Geniş bir fırın kabına balıkları diziyoruz. Aralarına birer tane arpacık soğan ve sarımsak yerleştiriyoruz. Patatesleri elma dilimi şeklinde keserek tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra balıkların kenarına yerleştiriyoruz. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ya da alimünyum folyo ile kaplayarak 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Üzerindeki kağıdı kaldırarak patates ve balıkları kontrol ediyoruz. Bir miktar daha pişmeleri gerekiyorsa fırının derecesini 180 dereceye düşürerek 5 -6 dakika daha pişiriyoruz. Balığınız hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder