Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Karabuğday (Greçka) Pilavı



 


Ülkemizde çok fazla bilinmemekle beraber yeni yeni kullanılmaya başlayan karabuğdayın faydaları saymakla bitmiyor. Karabuğday protein bakımından çok faydalı, gluten içermediğinden gerek kilo kontrolü gerekse alerjisi olanlar açısından çok sağlıklı bir besin. İlk bakışta bulgura benzese de bulgura göre biraz daha yumuşak yapılı. Karabuğdaylı denediğim ilk tarifi paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler

1 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 adet orta boy domates,
1,5 su bardağı karabuğday,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,
Karabiber,
2 su bardağı kaynamış su

Yapılışı

Soğan yemeklik, domates küp küp, kapya biber de küçük küçük doğranır. Karabuğday bol suda yıkanır.

Zeytinyağına doğranmış soğan, kapya biberler ve biber salçası eklenerek çok az kavrulur. Domates eklenir.  En son yıkanmış karabuğdaylar ve baharatlar eklenerek biraz daha kavrulur. Kaynamış su eklenip, suyu çekene kadar pişirilir. Karabuğday bulgura göre biraz daha yumuşak bir yapıda olduğundan çok fazla su koymamak gerekiyor. Dilenirse piştikten sonra dinlendirilirken 1 yemek kaşığı tereyağ eklenebilir.
 
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder