Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Güveçte Et Sote




Fırn yemeklerini oldum olası çok sevmişimdir. İşte yapımı çok kolay, servisi çok şık birer kişilik porsiyonlarda ikram edebileceğiniz muhteşem bir et yemeği tarifi.

Malzemeler (2 kişilik)

400 gr kuzu kuşbaşı et
12 adet arpacık soğan
2 adet orta boy dilimlenmiş domates
4-5 adet yeşil biber
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
4 yemek kaşık domates salçası,
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağ

* Arpacık soğan yoksa 2 adet orta boy doğranmış kuru soğan kullanılabilir.

NOT: Benim toprak kapların oval ve büyük porsiyon.

Yapılışı

Öncelikle domates salçası, tuz, karabiber ile yaklaşık 2,5-3 bardak kaynamış su ve sıvıyağı cam bir kase içerisinde karıştırıp sos haline getirelim. Ben ölçüleri yaklaşık olarak verdim. Daha yoğun isterseniz domates salçası ekleyebilirsiniz.

Toprak kapların içerisine etleri paylaştıralım. Hazırladığımız sostan ekleyelim. (Sostan pişme esnasında ilave etmek için bir miktar ayıralım.) 180 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında etler renk değiştirene kadar pişirelim.* Üzerine dilimlenmiş domates, arpacık soğan ve biberleri ekleyerek biraz daha sos ilave edelim. Etlerin mutlaka pişip pişmediğini kontrol edelim. Etler yenecek kıvamdaysa en üstüne kaşar peyniri ekleyip, fırını kapatalım. İyice eriyen kaşar peynirlerinin üzerine karabiber serperek pide ekmeği ve yeşil salata ile servis yapalım.

Afiyet olsun.


*Etler pişmeden garnitür malzemeleri eklersek domates ve biber eriyor.

1 yorum:

  1. Kaç gündür aklımda olan, yapsam mı diye düşündüğüm bir tarifti. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil