Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ravioli



Makarna makarna makarna diye sürekli sayıklayan ben, yine 10 numara bir makarna tarifi ile karşınızdayım. Ravioli nam-ı diğer İtalyan mantısı biz Türkler için çok yabancı bir tat değil aslında.  Biz hamurun içini genelde kıyma ile dolduruyoruz, İtalyanlar peynir, balık, patlıcan, ıspanak.. gibi değişik alternatifler ile dolduruyor. Ben raviolimi ricotta peynirli, ıspanaklı yaptım. Makarna hamurumu da biraz domates salçası ekleyerek kızarttım. 

Taze Makarna Hamuru İçin Malzemeler

- 300 gr un*,
- 2 adet iri yumurta,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı domates yada biber salçası**
- 25 gr su (yumurtayı ortadan kırdığınızda kabuklardan birini ölçü olarak kullanabilirsiniz. Tam 25 gram su alıyor.)
* Metro marketen aldığım Semolina unu kullanıyorum.
** Domates salçası ekleyecekseniz, su oranı biraz fazla olduğundan 25 gr suyun hepsini koymayın. Aksi taktirde hamurunuz yumuşar.

İç Malzeme

- 100 gr Ricotta peyniri
- 200 gr Ispanak
- Muskat
- Karabiber
- Tuz

Sos

- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 3-4 yemek kaşığı krema,
- Tuz,
- Karabiber,

Servis için taze fesleğen ve rendelenmiş parmesan peyniri.

Taze makarna hamurunun yapılışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hamur dinlenme aşamasında iç malzemesini hazırlayalım. Ispanakları orta kalınlıkta doğrayalım. Çok az zeytinyağ döktüğümüz tavada sadece renkleri biraz koyulaşana kadar pişirelim. Ispanaklar soğuduktan sonra içerisine ricotta peynirini ekleyelim. Bir tatlı kaşığı olacak şekilde muskat rendeleyip, tuz ve karabiber ekleyelim. İç malzememiz hazır.
  
Hamuru merdane ile ya da makarna makinesinde ince olarak açalım. (makarna makinesinde açanlar için kalınlığı  max 7 derece olacak)
 
Ravioli yaparken hamuru düz yuvarlak ya da kare bir kalıp ile kesmek gerekiyor. Benim büyük yuvarlak kalıplarım vardı. Ben onu kullandım. İsterseniz bir su bardağının ağzı ile de kesebilirsiniz. Üst üste iki hamur gelecek, ortasına da iç malzemeyi ekleyeceğiz. 
 
Kalıp ile kesmiş olduğunuz hamurun tam ortasına iç malzemesini koyduktan sonra, üzerini kapatmadan malzemenin çevresini çok az su ile ıslatmak gerekiyor. İki hamur üst üste gelecek şekilde içindeki hava boşluğunu da parmaklarımız ile yavaşca alıp, iki hamuru  yapıştıralım.   



Geniş bir tavada tereyağ, krema , tuz ve bol karabiberi ekleyerek  karıştırarak sosu pişiriyoruz.

Geniş bir makarna tenceresinde kaynayan suyun içerisine raviolilerimizi haşlıyoruz. Unlarından arınıp, hepsi suyun yüzeyine çıktığı zaman süzerek, sosun içerisine alabiliriz.  Sos ve makarnalar iyice birbirine geçecek şekilde ocakta çevire çevire biraz daha pişiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp;  rendelenmiş parmesan peyniri, tane karabiber ve fesleğen ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder