Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Klasik Makarna Hamuru



Taze Makarna Hamuru İçin Malzemeler

- 300 gr un*,
- 2 adet iri yumurta,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
- 25 gr su (yumurtayı ortadan kırdığınızda kabuklardan birini ölçü olarak kullanabilirsiniz. Tam 25 gram su alıyor.)

* Metro marketen aldığım Semolina unu kullanıyorum.


Unu yoğurma kabının içerisine koyup; ortasını açarak havuz yapın. Yumurtaları zeytinyağı ve su ile ayrı bir kapta çırptıktan sonra unun ortasına ekleyip; yavaş yavaş hamuru karıştırın. (Hamurun sert olması gerekiyor.)
Önce yavaş yavaş 10 dakika yoğurun, daha sonra sertçe iki elinizle yaklaşık 10 dakika daha yoğun. Hamur bir top haline geldikten sonra üzerini kapatıp, 1 saat dinlendirin.

Hamurun daha rahat açılması için 3-4 bezeye ayırın. Tezgahı ve merdaneyi açarken yapışmaması için unlayın. Açılan hamuru bir bıçak ya da kesme aparatı ile yaklaşık 1,5-2 cm kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Makarnaları yapışmaması için kurutmak gerekiyor. Unladığınız tepsiye kesilen hamurları yerleştirin. Ben havalar ısındığı için buzdolabında kuruttum. Bu tarif ile yaklaşık 4-5 kişiye servis yapabilirsiniz. Dilerseniz makarnaları kıvırarak buzlukta da dondurabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder