Yine çok hafif ve kolay bir kek tarifi ile karşınızdayım.
Malzemeler
- 3 yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 1/2 kahve fincanı sıvıyağ, (riviera zeytinyağ kullandım)
- 1 su bardağı toz antep fıstığı,
-1,75 su bardağı un,( 1 tam + 1 tamdan 1/4 eksik)
- Kabartma tozu,
- Vanilya
NOT: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak. Un, kabartma tozu ve vanilya elenecek. Toz antep fıstığını çerez satan tüm dükkanlarda bulabilirsiniz. Fakat ben tuzsuz soyulmuş antepfıstığı alıp, kendim makinede çekiyorum. En azından içinde ne olduğunu biliyorum.
Yapılışı
Yumurta ve toz şeker mikser yardımı ile yaklaşık 3 dakika çırpılır. Oda sıcaklığındaki süt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edilir. En son olarak da elenmiş unlu karışım ve antep fıstığı ekleyip yaklaşık 1 dakika daha mikser ile çırpılır. Harcı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra toz antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder