Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Orman Kebabı


 
Ete olan düşkünlüğüm dillere destan. Özellikle sebze ile beraber değil de eti et olarak yemeyi tercih edenlerdenim. Fakat doğru şekilde pişirilip baharat ile tatlandırıldığında sebzeli olanına da hiç yok demem doğrusu. Bu tarif benim çoğu zaman kurtarıcım oluyor. Derindondurucuda hazırda etiniz varsa kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.  Patares, soğan ve biber her mutfağın demirbaşı zaten. Yanında tereyağlı bulgur pilavı ve yoğurt ile çok keyifli bir öğün haline getirebilirsiniz. Arada bir böyle küçük kaçamaklar her bünyeye iyi geliyor.
 
Malzemeler
 
300 gr kuzu kuşbaşı,
4 adet patates,
2 adet yeşil biber,
1 adet kapya biber,
1 adet orta boy kuru soğan
Tuz,
Karabiber,
Kekik,
Kırmızı biber,
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
 
Yapılışı
 
Eti zeytinyağında önce kızgın ateşte kavuruyoruz ardından ocağın altını en kısık dereceye getirerek tencerenin kapağını kapatıp et hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.  Et bu arada bıraktığı suyu tam çekmeden  küp küp doğranmış soğan ve halka halka doğranmış biberler ile tüm  baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
Patatesleri bu arada soyup, minik küpler halinde doğruyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz.
Son aşama olarak baharatlar ile pişen etlerin üzerine kızarmış patatesleri ekleyerek ocakta biraz çeviriyoruz. Tüm baharat ve etin tadının patateslere geçmesini sağlıyoruz.
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder