Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Kahveli Kek

 


Berna Gürşen'in ''Butik Pastacılık'' kitabından denediğim bir tarif. Ben çok sevdim. Şeker miktarını biraz azalttım. Tereyağ ve gizli gizli gelen kahve tadı gerçekten keke çok yakıştı. Tereyağını kekte sevmem derseniz alternatif olarak 1 su bardağı riviera zeytinyağıda ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

- 200 gr tereyağ,
- 300 gr toz şeker (1,5 cup),
- 3 yumurta,
- 1/4 cup granül kahve,
- 360 ml su ( 1+1/2 cup),
- 140 gr bitter kuvertür çikolata,
- 220 gr un (2 cup),
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (vanilya da olur),
- 1/2 çay kaşığı tuz,

Yapılışı:

 Tarifi uygulamadan önce ufak bir hazırlık aşaması var.

- Tereyağını benmari usulü eritip, ılıtın.
- 1,5 cup sıcak suda granül kahveyi çözün ve ılıtın.
- Çikolatayıda benmari usulu eritip,ılıtın.
- Un, tuz, kabartma tozunu eleyin.

Ilımış olan yağın içerisine toz şekeri ilave ederek çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Kahveyi, çikolatayı ve vanilya özütünü ekleyin. Unlu karışımı da ekleyip; yaklaşık 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 35- 40 dakika pişirin.

Yanında çay yada kahve...

Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder