Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Semizotlu Bulgur Pilavı






Yaz sezonunun en sevdiğim sebzelerinden birisidir semizotu. İçerdiği su bakımından tüm diyetlerin ve sıcak yaz günlerinin kıymetlisi bence..

Verdiğim tarif aslında zeytinyağlı hafif sulu bir yemekti. Fakat bulgurunu göz kararı koyunca pilava dönüştü. Semizotlu pilav yanında cacık ya da yoğurt ile harika, fit ve besleyici bir öğün haline geliyor. Malzemelerine gelince;

- 1 demet semizotu,
- 1,5 su bardağı iri taneli bulgur,
- 1 adet büyük boy soğan,
- 5 adet domates,
- 2-3 diş sarımsak,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 2 tatlı kaşığı tozşeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz

Öncelikle soğan, sarımsak ve domatesleri küp küp doğrayın. Semizotlarını yıkayıp, kökleri kestikten sonra elinizle bir kaç parçaya bölebilirsiniz. Semizotlarının kökleri dışında tüm dal ve yapraklarını kullanıyoruz.
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında biraz kavurun. Ardından doğranmış domatesler ve baharatları
ekleyin. Domatesler pişme esnasında biraz sulanıyor. Biraz suyunu çektirdikten sonra bulguru yıkayıp, süzüp, sebzeli karışıma ekleyin. Yaklaşık 1 bardak da kaynamış su ekleyin. (Domatesler çok su bırakırsa su miktarını azaltabilirsiniz.) Pilavın pişmesine yakın semizotlarını da ekleyip; karıştırın. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Bu aşamada tencerenin kapağını açmayın. 

Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder