Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Starbucks Kurabiyesi


 
Çok fazla damla çikolatalı kurabiye tarifi denedim, hiçbiri bu kadar lezzetli ve kolay değildi.  Herkesin temel kek, poğaça, hamur tarifi vardır ya işte bu reçetede benim için öyle oldu. Yapımı çok kolay. Buzdolabında bekletmenize gerek yok, size zaman tasarrufu da sağlıyor. Mutfak terazisi kullandığım için ben gramajlara birebir uyuyorum. Biraz kek, kurabiye hastasıysanız mutlaka bir terazi edinin derim. Fiyatları artık çok uygun ve bir çok yerde satılıyor.

Malzemeler
120 gr tereyağ (kısık ateşte erimiş, soğumuş)
100 gr esmer toz şeker ya da beyaz toz şeker* (1/2 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da toz vanilya
1 adet orta boy yumurta
215 gr (1,5 su bardağı) un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr (1/2 su bardağı) doğranmış çikolata parçaları**

* esmer toz şeker kurabiyenin renginin koyu olmasını sağlıyor, beyaz şekerde kurabiyeler kar beyazı oluyor.
**damla çikolatada kullanılabilir fakat yapıları gereği fazla sert olduğu için ben tercih etmiyorum.


Yapılışı

Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Bir kapta un, karbonat ve tuzu eleyerek karıştırın.
Tereyağ, esmer toz şekerleri mikser ile iyice çırpın. Vanilya özütü ve yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyin. Ben stand mikserinin pedal aparatı ile karıştırdım. Hamurun ele yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor. Son olarak da bıçakla ufaladığınız çikolata parçalarını ekleyip, yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizin. Ben bu ölçüden yaklaşık 25-30 adet kurabiye çıkarıyorum. İsterseniz daha büyük boyuttada yapabilirsiniz. Fakat bu durumda pişirme sürenize 1-2 dakika eklemeniz gerekebilir. Kurabiyeleri 180 derece fırında yaklaşık 9 - 10 dakika pişirin. Kesinlikle daha fazla pişirmeyin. Fırından çıkınca pişmemiş hissi yaratabilir fakat biraz soğumasıını bekleyin. Dışı hafif kıtır, içi yumuşacık kurabiyeniz hazır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. İki gündür bu kurabiyeden yapıyorum.çocuklarım ve arkadaşlarına yesinler diye okula yolluyorum.bu akşam yaptığım ozel istek üzerine oldu.çok sevdiler.yeni kurabiye tarifleride bekliyorum sizden seda hanımcığım.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Canan Hanımcığım :)

    YanıtlaSil