Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tarçınlı Tavuk

 
 
 
 




Sıcak yaz günlerinde güvenilir bir markanın tavuğu derin dondurucunuzda yer alıyorsa değişik aromalı bir tavuk yemeği tarifi vermek istiyorum. Çok hafif ve çok lezzetli bir reçete. Aslında bademli pirinç pilavı ile çok yakışıyor. Benim malzemem hazır olmadığı için ben şehriyeli pirinç pilavı ile servis yaptım.


Malzemeler

- 1 paket tavuk, (gögüs dışında)
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 2 tatlı kaşığı kimyon,
- 1,5 tatlı kaşığı tuz,
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ


Tavukları yıkadıktan sonra tüm malzemeyi baharatlar ile karıştırın. Tercihen döküm tencerede önce yüksek ateşte tüm tavukların rengi dönene dek kavurun. Sonra altını kısıp, yaklaşık 45-50 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.  Döküm tavada yaparsanız su eklemeye hiç gerek olmuyor. Normal çelik tencerede pişirirseniz çok az su eklemeniz gerekebilir.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder