Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tavuklu Noodle (4-5 kişilik)




En sevdiğim yemeklerden birisidir makarna. Hal böyle olunca klasik makarnanın dışına çıkıp, yenilikler peşinde oluyorum sürekli.

Bugün ekleyeceğim tarif, çok yakın bir arkadaşımın tarifi. Artık bizim evimizde de çok sık pişmeye başladı. İçinde bol sebze, protein ve karbonhidratı bir arada barındırması bakımından çocuklar için de çok faydalı. Benim çocuğum sebze yemiyor diyenler haydi mutfağa...

Malzemeler

- Kemiksiz tavuk parçaları
- 2 tane kabak,
- 2 tane havuç,
- 1/2 kg brokoli,
- 2 tane kırmızı kapya biber,
- 1/2 demet yeşilsoğan,
- 200 gr kaju
- Soya sosu
- Tatlı Ekşi Sos (büyük marketlerde bulunuyor.)
- 4 porsiyon noddle (marketlerde satılan paketler 6 porsiyonluk)
- Acısos (isteğe tabii)

Tarifin ön hazırlık aşaması var. Önce kabak, havuç, yeşil soğan, tavuk, kapya biber jülyen doğrayıp; wok tavada önce tavuklar tuz, karabiber ekleyerek sotelenir. Tavuklar piştikten sonra ayrı bir kaba alınır. Kabaklar, biberler, havuçlar, yeşil soğan ve brokoliler ayrı ayrı kavrulur.  Sebzelerin renk değiştirmesi yeterli, çok fazla pişirmeyelim. 
Bu arada suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağ ekleyip; kaynayınca 4 porsiyon noodle eklenir. Noodleların çok fazla pişirilmemesi gerekiyor.
Tavada sebzelerden kalan yağın üzerine 1 yemek kaşığı daha zeytinyağ ekleyerek tavuk ve tüm kavrulan sebzeleri baharat ve soslar ile tatlandıralım. Tatlandırma tamamen damak zevkinize bağlı. Yaklaşık 2 yemek kaşığı soya sosu yeterli geliyor bu ölçü için. Soya sosu çok fazla tuz içerdiğinden dikkat etmekte fayda var. Tatlı eksi sos bu tarife çok yakışıyor. Ben şişenin yarısını döküyorum. Bir iki yemek kaşığı su da ekleyip, sebzelerin tavuk, sos ve baharatlar ile iyice içiçe geçmesini bekliyorum. En son üzerine kajular eklenir.

Haşlanan noodlelar sos tavasının içine eklenir. Tüm malzeme kısık ateşte ezmeden yavaş yavaş karıştırılır. Noodleların tüm sosu çekmesi gerekiyor. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun. ..

2 yorum:

  1. Çok müthiş görünüyor.Hemen denemeliyim.

    YanıtlaSil
  2. görüntü çok güzel 23 nisan için piramit keki deneyeceğim ,sonra da Tavuklu Noodle.yeni tariflerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil