Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Portakallı Kek



Dışı karamel, içi altın renginde portakallı pamuk kek. Portakal mevsimi tam anlamıyla bitmeden lüftfen deneyin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

- 3 adet yumurta,
- 5 fincan toz şeker
- 5 fincan un
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Sos

- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı tozşeker

Portakalın dış kabukları (beyaz kısımlarını almadan) rendenin ince tarafı ile derin bir tavanın içerisine rendelenir. Portakal suyu ve toz şeker eklenir. Ocakta kısık ateşte şeker eriyip, kaynayana kadar pişirilir. Altı kapatılıp; soğumaya bırakılır.
  
Yumurta, tozşeker ve vanilya köpük köpük olana kadar mikser ile çırplır. Üzerine portakal suyu ve sıvıyağ eklenip, çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu elenir; yumurtalı karışıma eklenir. Tüm malzeme mikser ile iyice karıştırılır. Yağlanan kek kalıbana iç harç dökülür. 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişer. (her fırının özellikleri farklı olduğundan kürdan testi yapmakta fayda var.)

Fırından çıkan kekin üstüne soğuyan sos dökülecek. Birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder