Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Çikolata Soslu Kek


Tam bir lezzet bombası çikolatalı bir kek tarifim var. Sevgili  Lezzetli Sanatlar 'ın sayfasında keşfettiğim bu güzel kekin orjinal tarifine ekstra olarak portakal kabuğu ekledim. Çikolata ve portakalı hep çok yakıştırmışımdır. Yapımı oldukça kolay ve çok fazla zaman almayan keki denemenizi tavsiye ederim.  

Malzemeleri

- 4 adet  yumurta,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı ılıtılmış süt,
- 1/2 su bardağı zeytinyağ,
- 1 paket Dr Oetker koyu renk kakao (50 gr)
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 adet iri portakal kabuğu rendesi,
- 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un,

Kreması için

- 3 yemek kaşığı un,
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 paket  kakao  (25 gr.)
- 2,5 su bardağı süt
- 50 gr. tereyağ
- 80 gr. bitter çikolata

En üstüne 3-4 yemek kaşığı kakao 


Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımı ile iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Kabaran karışıma diğer sıvı malzelmeler olan, süt, ve zeytinyağını ekleyip; çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu iki defa eliyoruz; sıvı karışıma ekleyip mikser ile 1 dakika karıştırıyoruz. Portakalları rendeleyip; spatula ile kabarta kabarta karıştıryoruz. Tüm malzeme iç içe geçtikten sonra büyük dikdörtgen borcama döküyoruz. 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyorz. Kek çok çabuk pişiyor. Çok fazla pişmesi istemediğimiz bir durum. Kürdan testi bu durmuda hayat kurtarıcı olabiliyor. Pişen keki fırından alıp; soğumasını bekliyoruz.
 
Kreması için un, kakao, toz şeker ve sütü muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra içine tereyağ ve çikolatayı ekliyoruz. Mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif soğuyan kekin üzerine döküyoruz.
 
Krema soğuduktan sonra üzerine kakao serpip; kare şeklinde keserek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder